1. Se bat spumă albuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi 4 linguri de apă rece. Se amestecă cu gălbenuşurile bătute cu margarina, apoi se adaugă, în ploaie, făina cernută cu praful de copt, amestecând uşor. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul dinainte încins, la foc potrivit, 25-30 minute.
2. Pentru cremă, brânza proaspătă se pasează şi se freacă cu 50 g zahăr, iar frişca se bate cu restul de zahăr şi zahărul vanilat. Se amestecă jumătate din frişcă cu brânza dulce, iar restul de frişcă se păstrează pentru ornat. Totul se pune la frigider. Căpşunile se spală şi se curăţă de codiţe. Cele mai frumoase se păstrează pentru ornat, iar restul se pasează.
3. Blatul copt şi răcit se taie în două foi. Prima foaie se acoperă cu jumătate din piureul de căpşuni, apoi se unge cu jumătate din crema de brânză peste care se pune restul de piure de căpşuni. Se acoperă cu cealaltă foaie care se unge cu restul de cremă şi se ornează cu frişcă şi căpşuni.