1. Pentru copt se foloseşte o formă cu tub pe mijloc, iar cuptorul trebuie să fie bine încălzit. Cartofii curăţaţi şi spălaţi se taie felii, iar brânza proaspătă se pasează şi se amestecă uşor cu telemeaua rasă, sare, piper şi mărar tocat. Se păstrează un cartof pentru ornat.
2. Se unge vasul cu unt, se presară pesmetul şi se aşază feliile de bacon, astfel încât să se poată acoperi compoziţia şi din interior şi din exterior. Se pun apoi straturi alternative de cartofi şi brânză, având grijă ca fiecare strat de cartofi să se ungă cu puţin unt şi să se presare cu puţină sare şi piper. Ultimul strat trebuie să fie de cartofi.
3. La sfrârşit, se acoperă cu feliile de bacon, care se pot prinde cu scobitori să nu se desfacă. Se coace în cuptorul încins aproximativ o oră, se răstoarnă pe un platou şi se ornează cu verdeaţă şi cartofi pai prăjiţi în unt.
4. Se serveşte imediat cu murături sau salate de sezon.