1. În laptele călduţ se dizolvă drojdia, zahărul şi o lingură de făină, şi se lasă deoparte, la crescut.
2. Într-un lighenaş cu 300 g făină cernută se pun maiaua crecută, un praf de sare şi untul înmuiat. Se amestecă, apoi se trece aluatul pe o planşetă presărată cu 2 linguri de făină şi se frământă bine, până se obţine un aluat neted. Se acoperă şi se lasă la dospit o oră.
3. Caisele se scot din compot, se taie în jumătăţi şi se lasă la scurs. Macul se spală şi se fierbe în lapte cu 2-3 linguri de zahăr, până când se obţine o cremă. Se lasă apoi să se răcească şi se amestecă uşor cu gemul de caise, un albuş bătut spumă şi scorţişoara. Brânza proaspătă se pasează cu 2 linguri de zahăr, un ou, un gălbenuş şi coaja de lămâie.
4. Aluatul cresut se întinde într-o foaie subţire şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Deasupra se pun jumătăţi de caise, compoziţia de brânză dulce şi macul şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 35-40 de minute. Se lasă să se răcească şi se ornează cu migdale fin tăiate şi zahăr pudră.