1. Într-o crăticioară mică se pun pe foc laptele, untul, zahărul şi un praf de sare. După primele clocote se adaugă, în bloc, făina cernută, apoi se ia cratiţa de pe foc şi se amestecă bine cu o lingură de lemn. Când aluatul devine omogen şi se răceşte puţin se încorporează pe rând ouăle, amestecând bine după fiecare. Aluatul se lasă deoparte 10 minute să se odihnească, iar cuptorul trebuie să se încingă foarte bine.
2. Între timp, se bate frişca, până când aceasta se întăreşte şi nu se mai desprinde de pe tel. Se adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi se mai bate doar 1-2 minute. Frişca bătută se pune din nou la rece.
3. Aluatul se ia cu linguriţa şi se pune în grămăjoare mici cât o măslină, într-o tavă unsă cu puţin unt. Se coc apoi în cuptorul foarte bine încins, la foc iute, 15-20 de minute. În primele 15 minute nu trebuie să se deschidă uşa cuptorului.
4. Gogoşelele coapte şi răcite se taie pe orizontală şi se umplu cu frişcă. Se aşază în formă de piramidă pe un platou şi se ornează cu sirop de ciocolată.