1. Se pun pe foc laptele, cu un praf de sare, şi untul şi după primele clocote se adaugă, în bloc, făina cernută. Se ia de pe foc şi se amestecă bine, până se omogenizează. Se lasă puţin să se răcească şi se adaugă pe rând ouăle, amestecând bine după fiecare.
2. Într-o tavă unsă cu unt se pune aluatul cu linguriţa în grămăjoare mici de 2,5-3 cm. Se coc în cuptorul bine încins, 20-25 de minute. Se umplu cu îngheţată şi se ornează cu ciocolată şi migdale tăiate.
3. Pentru îngheţată, se bat gălbenuşurile cu zahărul şi 3-4 linguri de lapte. Se adaugă treptat laptele fierbinte aromat cu vanilie şi smântâna şi se amestecă la foc mic până se îngroaşă, fără să dea în fiert. După ce se răceşte, se pune la congelator pentru 3-4 ore.