1. Se freacă untul cu zahărul, zahărul vanilat şi un praf de sare, până se topeşte tot zahărul. Separat se bat gălbenuşurile până se albesc şi se înglobează treptat în crema de unt.
2. Stafidele se spală şi se usucă, iar caisele se taie cubuleţe. Lămâile se spală, se şterg şi se rad. Se taie apoi în jumătăţi şi se storc. Fructele uscate, coaja rasă de lămâie şi zeama de lămâie se pun într-un castron şi se amestecă. Se adaugă brânza proaspătă pasată, grişul şi laptele dulce, crema de unt şi albuşurile bătute spumă.
3. Se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetat cu pesmet şi se coace în cuptorul bine încins, 50 de minute. În primele 10 minute focul se menţine la moderat, apoi se mai reduce puţin şi se coace în continuare.
4. Se lasă să se răcească şi se ornează cu zahăr pudră şi felii de caise confiate.