mărar, pătrunjel de grădină, untișor și alte verdeţuri de sezon
o mână de codițe de ceapă și usturoi verzi
6 ouă
sare
150 g smântână
piper proaspăt măcinat
foaie de plăcintă
Mod De Preparare
Este cea mai simplă chișă din câte au fost inventate, pentru că toate legumele se folosesc în stare naturală.
Se spală legumele și se usucă sau se șterg frunzele. Ceapa, usturoiul și leurda se toacă mărunt.
Se unge o formă adâncă de copt cu ulei. Se tapetează pereții până sus cu foaia de plăcintă (nu prea groasă).
Se așază jumătate din cantitatea de plante, amestecate, în interiorul formei.
Ouăle se bat spumă, se amestecă în smântână și se potrivește de sare și piper.
Se toarnă o parte din amestec în tavă, peste legume, până le acoperă. Se pun și restul de legume, precum și restul de smântână. Ele se vor pune în etape, pentru a nu tasa legumele spre fundul formei.
Se lasă la cuptor până se rumenește (în principiu 30 de minute la o temperatură de 1500C). 8. Se taie feliile direct in fomă (sunt sfârămicioase) și se servește caldă.