1. Se rup pişcoturile în bucăţi mici şi se pun într-un castron. Peste ele se toarnă smântâna bătută cu două gălbenuşuri şi zahărul vanilat.
2. Separat, brânza proaspătă se pasează şi se amestecă bine cu un ou, jumătate din zahăr şi coaja rasă de lămâie. Merele se curăţă, se taie felii şi se presară cu o linguriţă de zahăr pudră şi scorţişoara, iar piersicile se taie cubuleţe.
3. În vasul bine uns cu unt se pune un strat de pişcoturi, peste care se pun merele şi nucile tocate. Se acoperă apoi cu brânza dulce, stafidele, piersicile tăiate cubuleţe şi restul de pişcoturi cu smântână. Se pune într-o tavă cu apă fierbinte şi se coace în cuptorul bine încins, la foc potrivit, 40-45 de minute. Cu 15 minute înainte de a fi gata se acoperă cu albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr. Se ornează cu zahăr pudră şi se serveşte.