1. Brânza proaspătă se pasează şi se amestecă apoi cu untul frecat spumă, smântâna, parmezanul ras, sare şi piper după gust. Se separă puţină cremă din această compoziţie şi se păstrează pentru ornat.
2. Separat, într-un alt castron, se freacă spumă untul la care se adaugă gălbenuşurile trecute prin sită, laptele şi somonul tăiat fâşii. Se potriveşte la gust cu sare, piper şi zeamă de lămâie.
3. Pe un platou cu o folie de aluminiu se aşază 4 felii de pâine. Se ung cu compoziţia de brânză şi se acoperă cu alte patru felii de pâine, care se ung cu compoziţia de peşte. Deasupra se pun şi ultimele felii de pâine, se înfăşoară în folia din aluminiu şi se pune la frigider minim 2 ore.
4. Se taie în bucăţi mai mici, se ornează cu crema de brânză păstrată, ardei iute şi ceapă verde. Se serveşte la aperitiv.