Saramură de peşte

Saramură de peşte

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 peşti de 300-350 g fiecare (scrumbie de Dunăre sau păstrăv)
  • 1-2 legaturi usturoi verde
  • 3-4 roşii
  • 3-4 ardei graşi
  • mărar şi pătrunjel verde
  • 3 lămâi
  • sare
  • 10-15 boabe de piper
  • 1 ardei iute

Mod De Preparare

1. Se curăţă peştii, se spală şi se lasă întregi. Se usucă cu un şervet absorbant şi se stropesc cu zeama de la o lămâie. Se presară cu verdeaţă tocată mărunt, sare şi piper şi se lasă la marinat jumătate de oră.

2. În fiecare peşte se pun câteva felii de roşie şi 1-2 felii de lămâie. Se pun pe grătarul bine încins şi se frig câte 10-12 minute pe fiecare parte. Se întorc numai atunci când se desprind uşor de pe grătar. Se pun apoi într-un vas mai mare şi se cufundă pentru câteva secunde în apă fierbinte. Se curăţă toate arsurile şi se servesc cu saramură.

3. Pentru saramură, se amestecă 500 ml de apă cu o linguriţă rasă de sare şi usturoiul verde tocat mărunt. Cine doreşte poate să mai adauge un ardei iute fin tocat, roşii şi ardei copţi tăiaţi mărunt.

Evaluează