Spaghete bologneze

Spaghete bologneze

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g spaghete
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 400 g carne tocată de vită
  • 3 linguri ulei
  • 1 legatura ceapă verde
  • 200 g ciuperci
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 250 g roşii decojite în suc de roşii
  • 100 g caşcaval
  • piper, busuioc, oregano
  • foi de dafin

Mod De Preparare

1. Spaghetele se fierb în apă clocotită cu un praf de sare. Se trec printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs, apoi se stropesc cu ulei de măsline.

2. Într-o tigaie cu ulei încins se căleşte carnea tocată. Se adaugă ceapa verde şi usturoiul fin tocate, ciupercile, ardeiul gras tăiat cubuleţe, roşiile şi sucul de roşii. Se condimentează cu dafin, busuioc şi oregano şi se lasă să fiarbă înăbuşit 20-25 minute, până se leagă sosul.

3. Se condimentează şi se serveşte cu spaghetele. Deasupra se presară caşcaval ras.

Evaluează