1. Cartofii se spală şi se fierb în apă cu un praf de sare, numai pe jumătate, aproximativ 20 de minute. Se curăţă de coajă, se ung cu unt şi se presară cu felii subţiri de bacon. Se dau cu un praf de sare şi se gratinează în cuptorul încins, la foc potrivit, 15-20 de minute.
2. Carnea se spală şi se tapetează cu un şervet absorbant să se usuce. Se taie felii groase de 1-1,5 cm şi se piperează. Se pun apoi bucăţile de carne într-o tigaie încinsă cu unt şi se pră-jesc câte 6-7 minute pe fiecare parte. Se adaugă câte puţină supă de pui şi se înăbuşă până se înmoaie bine toată carnea. La sfârşit se adaugă usturoiul tăiat felii şi se potriveşte la gust de sare.
3. Soteul din piept de curcan se ornează cu pătrunjel verde şi se serveşte imediat cu garnitura de cartofi şi salate de sezon.