1. Se curăţă carnea de pui, se spală şi se taie bucăţi potrivit de mici. Se pun bucăţile de carne într-o tigaie încinsă cu unt şi se rumenesc uşor. Se scot apoi într-o crătiţă cu fundul mai gros, se dau cu un praf de sare şi se acoperă să se păstreze calde. În untul rămas în tigaie se călesc cepele şi usturoiul tocate mărunt.
2. Se stinge cu oţetul îndoit cu apă şi se fierbe înăbuşit, până se înmoaie bine ceapa şi usturoiul. Se strecoară sosul, la care se mai adaugă făina dizolvată în jumătate pahar cu apă şi se toarnă peste bucăţile de carne prăjită. Se fierbe înăbuşit 10 minute, apoi se adaugă roşiile tocate mărunt şi sucul de roşii şi se mai lasă pe foc doar până când s-au fiert roşiile şi sosul se îngroaşă puţin.
3. Se potriveşte la gust cu sare, piper şi pătrunjel verde fin tocat. Se serveşte imediat cu salate de sezon.