1. Se spală carnea şi se pune la apă rece. Se schimbă apa de câteva ori şi se pune la fiert într-o oală cu apă şi un praf de sare. După primele clocote se spumează sau se schimbă apa şi se pune din nou pe foc. Se spumează şi se lasă să fiarbă la foc mic.
2. Toate legumele se curăţă şi se spală, se taie în sferturi şi se adaugă în supă. Se spumează ori de câte ori este nevoie şi se lasă să fiarbă la foc mic, aproximativ 90 de minute, până se pătrunde bine carnea.
3. Când supa este aproape gata, se pregătesc şi crutoanele. Se taie pâinea cubuleţe, se stropesc cu puţin ulei şi se coc la foc tare în cuptorul încins, 10-15 minute.
4. Se scot din supă legumele fierte, iar carnea se taie cubuleţe. Se potriveşte la gust cu sare şi piper, se drege cu gălbenuş şi se serveşte cu smântână şi crutoane. Se aromează cu pătrunjel verde.