1. În tava unsă cu puţin ulei se aşază hârtia de copt.
2. Se bat spumă albuşurile cu 3 linguri de apă rece şi un vârf de sare, după care se adaugă zahărul şi un pliculeţ de zahăr vanilat. Se încorporează apoi gălbenuşurile, pe rând, peste ele se adaugă făina, cacaua şi praful de copt.
3. Aluatul se toarnă într-o fomă pentru tort cu pereţi detaşabili (26 cm diametrul) şi se coace în cuptorul preîncălzit, la foc moderat. Se lasă la copt timp de 30 de minute, apoi se răceşte şi se tranşează în două jumătăţi egale.
4. Jumătatea de blat de la bază se însiropează cu vişinată.
5. Se amestecă mascarpone cu brânza de vaci şi cu trei linguriţe de zahăr şi două pliculeţe de zahăr vanilat, până se formează o cremă.
6. Gelatina se înmoaie în 100 ml apă rece, după care se topeşte la foc foarte mic, se lasă puţin la răcit şi se toarnă peste restul de cremă. Frişca se bate şi se încorporează şi ea în cremă.
7. Se opresc 3-4 linguri din cremă, care se amestecă cu o lingură de vişinată şi cu 10 cireşe curăţate de codiţe şi de sâmburi şi tăiate mărunt. Cu această cremă colorată se ornează partea de la bază a tortului, în pantă. Restul se completează cu crema albă. Se pune blatul de deasupra, după care se ornează tortul pe deasupra cu crema rămasă. Se lasă la rece 2 ore.
8. Restul de cireşe se spală, li se scot sâmburii şi se aşază pe tort lăsând liber pe margine aproximativ 1-2 cm. Se ornează cu ciocolată dată pe răzătoarea mare.