1. Se spală cartofii şi se fierb în apă cu sare circa 20 de minute, în coajă. Separat, într-un castron, se pun următoarele ingrediente: carnea tocată, un ou, chifla înmuiată în lapte, sare, piper, după gust. Se amestecă şi se formează perişoare mici. Se pun pe o tavă şi se lasă la rece.
2. Între timp se spală rosiile şi se curăţă de pieliţe. Se lasă la scurs pe un şervet absorbant.
3. Se scurg apoi şi se unge o tavă cu unt. Se aşază perişoarele, cartofii şi roşioarele intercalat.
4. Separat, într-un castron, se face sosul compus din următoarele ingrediente: 2 ouă, 400 g smântână, sare, piper şi paprika după gust. Se toarnă sosul în tavă şi se bagă la cuptor circa 40 minute la 200° C. Cu 10 minute înainte de a opri cuptorul se presară caşcavalul de oaie.
5. Se ornează cu fire de ceapă tocate mărunt şi se servesc calde.