1. Se prepară aluatul de clătite după reţeta tradiţională. Se bat ouăle bine cu puţină sare şi ulei, se pune apa minerală, făina, laptele şi se prăjesc. Separat se pregătesc feliile de şuncă pentru umplutură, caşcavalul ras şi pesmetul. Acesta se foloseşte cu scopul de a fixa umplutura clătitei. Se presară pe o parte şi pe cealaltă şi se pune compoziţia.
2. Într-o tigaie se pune puţin ulei şi se prăjesc feliile de şuncă 2-3 minute pe o parte şi 2-3 minute pe cealaltă parte.
3. Se aşază şunca şi o parte din caşcavalul ras şi se împachetează aşa cum doriţi, în formă de rulouri sau triunghiuri. Se ung cu puţin unt şi se bagă la cuptor aproximativ 10 minute. Se servesc calde cu smântână şi caşcaval ras pe deasupra. Dacă doriţi, le puteţi serviţi şi cu alte sosuri. Sunt delicioase cu un sos puţin picant şi cu multă verdeaţă pe deasupra.