Paste gratinate cu varză de Bruxelles

Paste gratinate cu varză de Bruxelles

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 300 g mozzarella
  • 100 g caşcaval ras
  • sare
  • 2 ouă
  • 3-4 frunze de busuioc proaspăt
  • 4-5 roşii
  • 2 linguri pesmet
  • o cutie paste fusili
  • 250 g varză de Bruxelles

Mod De Preparare

Aceste paste gratinate se fac repede și sunt foarte gustoase.

  1. Pentru început, se pun pastele să fiarbă, în apă cu sare şi câteva picături de ulei. După ce au fiert, se scot din apă şi se trec prin 2-3 jeturi de apă rece. Se lasă să se scurgă în sită. Separat, se fierb buchețelele de varză, 10 minute
  2. Se topeşte untul şi se trec pastele prin unt topit, se condimentează cu sare, se adaugă ouăle bătute şi caşcavalul ras. Se amestecă bine, iar compoziţia se toarnă în tava tapetată cu unt şi cu pesmet. Se amestecă cu varza.
  3. În timp ce pastele se află la cuptor, se pregătesc roşiile. Se opăresc cu apă clocotită şi se taie felii subţiri. Se condimentează cu sare, cu frunze de busuioc şi se stropesc cu ulei de măsline.
  4. Cu 15 minute înainte de a scoate pastele din cuptor, se pun feliile de brânză mozzarella pe toată suprafaţa şi deasupra se ornează cu roşiile pregătite în prealabil. Pastele gratinate se servesc atât calde, cât şi reci.
Evaluează