1. Se curăţă ciupercile de coajă. Se rup codiţele şi se spală cu atenţie să nu se rupă. Atunci când se spală se trec prin jeturi de apă. Nu trebuie lăsate să stea prea mult în apă deoarece se îmbibă şi nu mai sunt bune. După spălare se taie rondele căt mai mari posibil.
2. Separat, se taie ceapa mărunt, usturoiul şi verdeaţa şi se pun la călit într-o tigaie cu ulei încins. Se călesc până devine ceapa aurie. Apoi se lasă la rece şi se amestecă cu pesmetul, mierea şi o parte din caşcaval.
3. Se pregăteşte o tavă de cuptor, se unge cu ulei, se aşază pe un rând ciupercile tăiate, peste ele se pune pasta de verdeaţă, un rând de ciuperci şi tot aşa. Se acoperă cu un strat de caşcaval destul de gros şi se bagă la cuptorul încins.
4. După ce s-au copt se scot din cuptor şi se pot servi cu pătrunjel verde.