Se spală bine ficatul, se taie felii potrivite şi se lasă 2-3 ore în lapte călduţ, ca să-şi elimine toxinele.
Se încinge o tigaie cu ulei şi se pun bucăţile de ficat să se prăjească la foc potrivit. Se întorc de pe o parte pe cealaltă la intervale mici de timp, ca să se rumenească uniform. Ceapa şi usturoiul se spală şi se taie mărunt, apoi se adaugă în tigaie şi se lasă să se înăbuşe cu ficatul.
Separat, se opăresc roşiile, se curăţă de pieliţe şi se zdrobesc cu blenderul. Se pun peste ficat, se adaugă sare şi piper, apoi se mai lasă 10 minute, să scadă.
Într-un vas separat, se pune apa, sarea şi uleiul să fiarbă şi se adaugă puţin mălai, aproximativ 2 linguri şi, după ce a început să fiarbă, se adaugă restul de mălai. Se lasă să mai clocotească şi să se întărească şi apoi se toarnă într-o formă de cozonac. Se lasă să se răcească, apoi se taie felii care se rumenesc pe grătarul uns cu unt.
Mâncarea de ficat se serveşte cu feliile de mămăligă. Se ornează cu cimbru şi rondele de ceapă.