1. Pentru început se coc ardeii pe o plită, iar după ce sunt gata se presară sare peste ei ca să îi puteţi curăţa mai repede. După ce s-au răcit, se curaţă de coajă şi de seminţe, dar cu mare grijă să nu se rupă.
2. Se pregăteşte pieptul de pui pentru umplutură. Se taie bucăţi potrivite, se unge cu sare şi piper şi se prăjeşte într-o tigaie în puţin ulei. Se lasă să se scurgă de ulei pe un prosop absorbant de bucătărie.
3. Ouăle se bat ca pentru şnitele cu sare şi se pune pesmetul pe o farfurie plată. În ardeii copti se bagă fâşiile de piept de pui prăjite şi se dau prin pesmet-ou-pesmet şi se prăjesc în uleiul încins. Aşa se procedează cu fiecare ardei în parte până se termină.
4. Se pun să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie şi se servesc calzi la aperitiv. Acest fel de mâncare se serveşte la aperitivele calde cu brânzeturi şi salate asortate.