1. Pentru început trebuie pregătite foile de lasagna, pentru că trebuie fierte în apă cu sare cu multă atenţie să nu se rupă, conform instrucţiunilor de pe pachet. Este foarte important să ţineţi cont de acest aspect la orice tip de lasagna. Prin procesul de fierbere, foile se înmoaie şi atunci când se servesc combinate cu legume, brânză sau carne sunt foarte moi şi se îmbină foarte bine cu umplutura. Mai este indicat să se păstreze şi apa în care au fiert, pentru că se stropesc din când în când cât stau la cuptor, să nu se usuce şi să nu devină crocante.
2. Vinetele se curăţă de coajă, se taie rondele şi se prăjesc 5 minute pe o parte şi 5 minute pe cealaltă parte şi se lasă să se scurgă de ulei.
3. Ceapa se căleşte în puţin ulei şi se adaugă carnea tocată, sarea, piperul, iar aopoi se pun la rece. Când compoziţia de carne s-a răcit, se adaugă oul şi pătrunjelul tocat mărunt şi se amestecă bine, până se omogenizează. Se pregăteşte tava cu unt şi cu puţin pesmet şi se aşază un rând de vinete, un rând de foi, peste care se presară caşcaval, un rând de carne şi tot aşa până se acoperă cu ultimul strat de vinete. Peste vinete se pun roşiile rondele şi caşcavalul ras.
4. Se bagă la cuptor la o temperatură de 160°, iar după ce s-a rumenit se serveşte caldă, ornată cu pătrunjel verde.