1. Cartofii se spală şi se pun să fiarbă în coajă cu sare. Mare atenţie atunci când îi încercaţi cu furculiţa să nu-i zdrobiţi. Nu se fierb foarte mult deoarece mai stau şi la cuptor.
2. În timp ce se fierb cartofii, se pregătesc umpluturile. Brânza se rade şi se amestecă cu untul, mărarul, oul şi puţină smântână, până se formează o pastă.
3. Carnea tocată se căleşte în unt cu sare şi piper, iar la sfârşit, după ce se răceşte puţin, se amestecă cu oul şi cu pătrunjelul verde.
4. După ce s-au fiert cartofii, se scot din apă, se lasă să se răcească, se taie şi se scoate miezul pentru a face loc umpluturilor. Se umplu cu tocătura de carne şi cu pasta de brânză, se presară caşcaval şi se bagă la cuptor. Se servesc calzi cu smântână şi ornaţi cu pătrunjel verde, rozmarin, mărar şi busuioc.