1. Pentru blat, albuşurile se bat spumă cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile şi zahărul vanilat, untul topit şi făina în ploaie, amestecându-se uşor să nu se formeze cocoloaşe. Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie şi se bagă la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 40 de minute.
2. Separat, se pregăteşte crema astfel: se amestecă budinca cu laptele rece şi zahărul la foc mic, până se obţine o cremă consistentă. După ce se răceşte, se amestecă cu crema mascarpone şi lichiorul.
3. Se bagă crema la rece şi se pregătesc prunele. Se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie felii foarte subţiri şi se mai opresc câteva pentru decor. Blatul se porţionează şi se ornează cu crema, se aşază o altă foaie de blat şi se ornează cu prune.
4. Se bate frişca şi se acoperă tortul cu crema rămasă şi apoi cu frişcă. Se ornează cu prune şi cu mure. Se serveşte după ce se bagă la rece o oră.