Clătite cu dovlecei şi brânză

Clătite cu dovlecei şi brânză

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluatul de clătite
  • 2 ouă
  • 250 g făină
  • 3 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • sare
Pentru umplutură
  • 2 dovlecei
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 legatura mărar
  • 1 ou
  • 2 lingurite pesmet
  • 200 g brânză sărată
  • 2 lingurite smântână
  • sare

Mod De Preparare

1. Pentru început se pregăteşte aluatul de clătite după reţeta tradiţională.

2. După ce s-au făcut clătitele, se pregăteşte umplutura din dovlecei şi pastă de brânză. Se taie dovleceii felii foarte subţiri ca să se topească în cuptor.

3. Se pune brânza într-un bol de plastic împreună cu oul şi mărarul tocat mărunt. Se aranjează pe fiecare clătită umplutura de brânză, dovleceii şi se împachetează. Se aşază într-o tavă tapetată cu unt şi pesmet şi se bagă la cuptor.

4. Se scot şi se servesc calde cu smântână şi puţin usturoi.

Evaluează
1stargraygraygraygray 1 / 5 - 1 vot