1. Pentru început, se dezosează pieptul de curcan, se curăţă de piele, se spală, şi se taie felii foarte subţiri ca să poată să fie rulate. Eventual, se bat cu ciocanul de şniţele, se ung cu puţin ulei, se dau cu sare şi piper alb şi se lasă la rece cât timp se pregăteşte umplutura.
2. Ciupercile se curăţă, se spală bine în câteva jeturi de apă, dar nu se lasă în apă deoarece se pot înmuia şi vor căpăta un aspect neplăcut. Se toacă foarte mărunt şi se pun la călit cu puţin ulei. După ce s-au călit, se pune verdeaţa şi 2-3 linguri de pesmet ca să lege compoziţia.
3. Între timp, se pregătesc cartofii. Se fierb, se curăţă de coajă şi se rumenesc în puţin unt. Se scoate pieptul de la frigider şi se pregăteşte în felul următor: se aşază feliile de caşcaval pe fiecare fâşie de carne şi se pune compoziţia de ciuperci, apoi se rulează. Dacă doriţi să nu se desfacă, este bine să le prindeţi cu nişte scobitori la capete şi la mijloc într-un mod destul de discret.
4. Rulourile se bagă la cuptor şi se ţin la o temperatură de 180° aproximativ 60 de minute. Se scot şi se aşază peste cartofii deja pregătiţi şi se mai bagă încă 10 minute la cuptor. Se ornează cu frunze de rozmarin, usturoi verde tocat şi smântână.