1. Se pun la baie de aburi următoarele ingrediente: ciocolata, zahărul, untul, zahărul vanilat şi două gălbenuşuri. Se fierb aproximativ 15 minute, până se formează o cremă foarte bine legată şi se lasă la rece.
2. Între timp, se curăţă nucile, se taie sau se zdrobesc şi se pun câteva minute să se coacă. Se tapetează tava cu unt şi cu făină.
3. Separat, se bat albuşurile spumă şi, când crema de cio- colată s-a răcit, se amestecă cu albuşurile bătute, cu praful de copt stins în câteva picături de lămâie, cu nucile şi cu făina. Să nu folosiţi mixerul că se va lăsa aluatul şi nu va mai fi pufos. Se amestecă încet compoziţia în acelaşi sens. Se toarnă în tavă şi se bagă la cuptor la o temperatură de 160° C.
4. Cât timp se coace blatul, se prepară glazura. Se pun într-o crăticioară untul, zahărul, vanilia şi cacaoa şi se fierb la baie de aburi până se îngroaşă compoziţia. Se lasă să se răcească şi, după ce s-a copt şi prăjitura, se lasă căteva minute să se răcească şi apoi se întinde glazura pe toată suprafaţa. Se taie cum doriţi, romburi sau pătrăţele şi se serveşte la ceai sau la cafea.