Se pun bucăţile de peşte în tava tapetată cu unt şi cu pesmet, se stropesc cu ulei de măsline şi cu vin alb şi se condimentează cu sare şi piper după preferinţă.
Se lasă în cuptor la o temperatură de 200 de grade. Separat, într-o cratiţă mai mică, se topeşte untul, se stinge cu făina cernută şi se adaugă laptele călduţ. Se amestecă continuu, ca să nu facă cocoloaşe, şi se condimentează cu sare şi piper.
Se spală pătrunjelul, se toacă mărunt şi, spre sfârşit, se adaugă împreună cu lămâia tăiată feliuţe subţiri.
După ce s-a copt şalăul, se scoate din cuptor, se aşază pe un platou, iar pe deasupra se toarnă sosul alb de lămâie. Se seveşte cald, cu garnitură de orez sau cartofi copţi. Se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel proaspăt.