1. Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 180º C. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul în ploaie, gălbenuşurile frecate cu sare şi cu untul topit, praful de copt stins în zeama de lămâie, coaja de lămâie. La sfârşit se pune făina cernută, amestecându-se încet să nu se formeze cocoloaşe.
2. Se tapetează tava cu hârtie de copt şi se întinde compoziţia uniform. Se bagă la cuptor aproximativ 10 minute, se scoate şi se răstoarnă pe un şervet umed. Se desprinde hârtia de copt, apoi se lasă să se răcească.
3. Se spală şi se curăţă perele de coajă, se taie felii foarte subţiri sau se rad pe răzătoarea mare şi se amestecă cu albuşurile bătute spumă cu zahărul tos şi cel vanilat. Astfel, crema obţinută se toarnă pe toată suprafaţa blatului, se rulează cu atenţie să nu iasă din blat, se pune în folie de aluminiu şi se mai bagă 15-20 de minute la cuptor.
4. După ce s-a copt, se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr şi se taie felii potrivite.