1. Se pune carnea tocată într-un bol şi se adaugă următoarele ingrediente: ghimbirul dat prin răzătoare, ceapa verde tocată mărunt, la fel şi usturoiul şi pătrunjelul. Se adaugă sare, piper, 6-8 linguri de pesmet, praful de coriandru şi praful de chili. Se amestecă toate ingredientele bine până se obţine o pastă ce poate fi modelată uşor şi bine legată.
2. Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 180° C şi se pregăteşte o tavă cu hârtie de copt. Se formează chifteluţele. Se pun pe tavă şi se bagă în cuptor.
3. Separat, într-o tigaie, se pune uleiul să se încingă şi se adaugă ceapa tocată solzişori şi ardeii tăiaţi fâşii. După ce s-au înmuiat, se pune usturoiul tăiat, sosul de soia, mierea şi puţină apă. Sarea şi piperul se adaugă după gust. Se mai lasă să fiarbă câteva minute şi se opreşte aragazul. După ce s-au copt şi chifteluţele, se scot din cuptor şi se servesc alături de sosul de ardei, ornate cu ghimbir ras pe răzătoarea mică.