1. Bucăţile de peşte se curăţă, se spală şi se pun să fiarbă în apă, cu puţină sare şi o foaie de dafin. Se lasă 20 de minute, iar apoi se scot feliile de peşte şi se pun în sită să se scurgă.
2. Se curăţă cartofii, se spală şi se taie felii ca pentru piure, se pun la fiert cu apă şi cu sare şi se lasă 30 de minute. Se scurg de apă şi se împart în două. Jumătate se fac piure, iar cealaltă jumătate se fac nature.
3. După ce s-a răcit peştele, se curăţă de oase, se desface în fâşii subţiri şi se pregăteşte cu sare, piper şi zeama de la o lămâie. O parte din cartofi se pregătesc cu puţin unt, sare, caşcaval ras şi pătrunjel şi se amestecă uşor cu peştele.
4. Pe un platou, se aşază salata de peşte şi foaia de salată. Se ornează cu piure, peste care se presară boia de ardei. Se pun 2-3 fire de pătrunjel, ciupercuţele feliate şi rondele de lămâie, pentru a da un aspect apetisant salatei.