1. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă cu zahărul, zahărul vanilat, se adaugă gălbenuşurile şi făina cernută. Aluatul se împarte în două şi se coace în două tăvi, 30 de minute.
2. Pentru cremă, se pun 4 gălbenuşuri, laptele, zahărul şi zahărul vanilat şi se amestecă la baie de aburi până se obţine o cremă ca o ciulama, care se lasă la rece. Untul se amestecă cu mixerul până se face spumă. Aceasta se amestecă cu ciulamaua rece şi se împarte în 2 boluri: jumătate se amestecă cu cacao şi jumătate cu alunele măcinate şi o lingură de coniac.
3. Prima foaie se stropeşte cu siropul de zahăr ars, se presară coajă de lămâie şi se întinde un strat de cremă. Se pune a doua foaie şi alt rând de cremă, şi se acoperă cu un nou strat de cremă. Se pudrează cu cacao şi se ornează cu felii de portocale.