1. Se pune fasolea într-un bol cu apă caldă şi se lasă de seara până dimineaţa să se înmoaie. Se pune să fiarbă în 2-3 ape pentru a elimina toxinele şi, după ce s-au fiert boabele, se pun într-o sită şi se acoperă cu un capac.
2. Separat, se curăţă toate zarzavaturile şi legumele şi se pun să fiarbă întregi într-o oală cu apă rece şi puţină sare. Se acoperă cu un capac şi se verifică dacă s-au fiert.
3. După ce s-au fiert legumele, se scot cu spumiera într-un bol şi se pasează cu blenderul până capătă consistenţa unei paste. La fel se procedează şi cu fasolea fiartă. După ce s-au obţinut cele două paste, se amestecă cu zeama în care au fiert legumele şi se lasă să mai dea în 2-3 clocote.
4. Se potriveşte după gust cu sare şi piper, se pune uleiul şi se mai lasă să fiarbă în 2-3 clocote. Se serveşte ornată cu rondele de morcovi, pătrunjel verde şi crutoane de pâine sau cu cereale.