1. Se alege spanacul, se rup codiţele şi se spală în 9-10 ape. Separat, se pune o oală cu apă şi sare să fiarbă şi, după ce s-a spălat bine spanacul, se pune să fiarbă 20 de minute.
2. După ce a fiert, se strecoară într-o sită şi se lasă să se curgă de zeama în care a fiert. Se mai opreşte o cană de zeamă pentru sos.
3. Separat, se alege orezul şi se trece prin câteva ape. Se spală şi se toacă ceapa, se pune într-o tigaie cu puţin ulei şi se lasă la călit câteva minute. Se adaugă orezul, sarea şi puţin piper şi apă şi se lasă să fiarbă.
4. Spre sfârşit, se adaugă spanacul şi se lasă să mai fiarbă câteva minute, apoi se bagă la cuptor. Pentru un aspect plăcut se aşază în forme şi se ornează cu pastă de roşii şi boia dulce de ardei.