1. Se pun într-un bol, carnea tocată, ceapa tocată mărunt, miezul de pâine, ouăle, cubuleţele de concentrat de legume pentru carnea de pui şi se amestecă bine, până se obţine o pastă de carne bine legată. Se taie o bucată de hârtie pentru copt, se unge cu unt şi se presară câteva linguri de pesmet. Se pune compoziţia de carne şi se aranjează foaia de ruladă uniform, pentru a putea fi umplută.
2. Se curăţă dovleceii de codiţe, se spală în câteva ape, se şterg şi se taie bucăţi foarte fine şi subţiri, apoi se scurg de zeamă, se amestecă cu sare şi cu smântână. Compoziţia obţinută se toarnă peste cea de carne şi se întinde uniform.
3. Rulada se aranjază astfel încât să fie egală pe toate părţile, se împachetează, se aşază în tavă şi apoi se bagă în cuptorul încins. Ca să nu se ardă, se acoperă cu hârtia pentru copt şi se lasă în cuptor. Se serveşte caldă sau rece, cu diverse garnituri.