1. Se taie costiţa fâşii potrivite, astfel încât să se poată rula şi să fie prinse cu ţepuşele. Ar fi bine ca acestea să fie din inox, ca să se poată înfige bine şi să nu se rupă.
2. Separat, se toacă usturoiul mărunt şi ardeiul iute şi se amestecă cu sarea, piperul, cimbrul şi rozmarinul şi cu puţin ulei, astfel încât să se formeaze o pastă. Cu pasta obţinută se ung bucăţile de carne, se aşază una peste alta şi se lasă la frigider cam 1-2 ore.
3. În acest timp, se pregăteşte grătarul, se unge cu ceapă sau grăsime şi, după ce s-a domolit focul, se pun frigăruile pe grătar.
4. Se răsucesc de pe o parte pe cealaltă la interval de 10 minute, astfel încât să fie rumenite bine şi să aibă o culoare apetisantă. Se servesc cu un pahar de bere rece şi pâine caldă.