1. Se cerne făina într-un bol, se aşază la mijloc untul deja moale, smântâna şi sarea. Se amestecă totul, se frământă câteva minute, apoi se acoperă cu un prosop de bucătărie şi se lasă la rece aproximativ o oră.
2. Separat, se pregăteşte sosul din sucul de roşii, roşioarele tăiate cubuleţe, sarea, busuiocul şi cimbrul. Se lasă să fiarbă în câteva clocote până scade şi se lasă la rece.
3. Se taie şunculiţa cubuleţe, ciupercuţele se taie felii şi se călesc în sucul propriu, iar caşcavalul se taie cubuleţe.
4. Se întinde aluatul cu sucitorul, iar din foaie se obţin, cu ajutorul unui pahar, bănuţii din aluat.
5. Bănuţii din aluat se ung cu pasta de roşii şi se ornează cu şunculiţă, ciuperci, porumb şi caşcaval, după cum doriţi. Se dă la cuptorul bine încins şi se lasă 30-40 de minute. Se servesc calzi, cu iaurt sau lapte bătut.
Nu rata acesta clasica reteta de saratele cu branza!