1. Se sparg ouăle şi se separă gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare într-un vas, iar albuşurile se bat spumă, în alt vas, apoi se adaugă zahărul, vanilia şi esenţa de migdale, gălbenuşurile şi făina cernută amestecându-se uşor să nu se formeze cocoloaşe.
2. Compoziţia se toarnă în forma de tort tapetată cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptorul încins.
3. Între timp, se fierbe siropul până scade la jumătate, se lasă să se răcească şi se adaugă esenţa de migdale şi de vanilie.
4. Separat, se pregăteşte crema din gălbenuşurile frecate spumă cu zahărul pudră, vanilia şi crema de coniac sau de whisky şi la sfârşit se pune crema de brânză. O parte din zmeură se pasează cu blenderul şi se adaugă în crema de brânză. Se scoate blatul, se răceşte la temperatura camerei, se taie, se însiropează şi se umple cu crema pregătită. Se îmbracă în frişcă şi se ornează cu zmeură, fulgi de ciocolată şi petale de trandafiri. Se lasă la rece 2-3 ore.