1. Se pun într-un bol, făina, untul moale, zahărul, zahărul vanilat şi gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi se amestecă totul până se formează un aluat. Se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece aproximativ o oră.
2. Între timp, se spală cireşele, se curăţă de sâmburi, o parte se pasează cu blenderul, o parte se zdrobesc. Se pune zahărul la fiert, cu zeama pe care au lăsat-o cireşele, foile de gelatină înmuiate în apă, zeama de lămâie şi cireşele pasate şi zdrobite, apoi se amestecă totul până începe să capete consistenţa unui jeleu.
3. Se întinde foaia de tartă şi se pune în tava tapetată cu unt şi cu făină, inclusiv pe pereţii tăvii. Se bagă în cuptor, se coace foaia şi apoi se umple cu jeleul de cireşe.
4. Se bate bezeaua din albuşuri, zahăr şi vanilie şi se toarnă pe deasupra tartei, apoi se lasă să se rumenească, pentru un aspect plăcut. Se serveşte ornată cu cireşe proaspete şi frunzuliţe de mentă.