1. Se taie ceapa şi usturoiul şi se pun să se călească în uleiul bine încins câteva minute.
2. Carnea tocată se pune într-un bol şi se amestecă cu verdeaţa tocată mărunt, cu ceapa călită, cu oul, sarea, piperul şi cu miezul de pâine înmuiat în lapte şi stors bine. Secretul constă în faptul că trebuie să se amestece bine câteva minute, să se lege şi apoi să se lase la rece.
3. Între timp, se pune o cratiţă cu apă şi cu 1-2 linguriţe de ulei să fiarbă. Din amestecul lăsat la rece se formează perişoarele şi se pun la fiert, la foc mic.
4. Separat, se prepară sosul din roşii proaspete zdrobite cu blenderul, sare, boia, piper, cimbru, busuioc şi 2-3 linguriţe de ulei de măsline. Se fierb ingredientele până scad la jumătate. Se scot perişoarele din apă şi se pun în sos. Se servesc cu paste şi se ornează cu busuioc verde.