1. Se curăţă broccoli şi salata, se spală, se desfac în bucăţi mai mici şi se aranjează într-un bol.
2. Separat, se pune mazărea la fiert în apă cu sare şi se lasă să dea în câteva clocote. Se scoate din apa în care a fiert, se scurge şi se pune pe deasupra salatei împreună cu morcovii tăiaţi rondele foarte subţiri, mărul ras pe răzătoarea mică, ceapa tăiată rondele şi ardeii.
3. Între timp, se pun într-un alt bol ingredientele pentru sosul de salată: zeama de lămâie, mierea, vinul, uleiul, sarea, piperul, pulpa de caise, oţetul aromatic, verdeaţa tocată mărunt şi se amestecă bine câteva minute.
4. Sosul se lasă 10 minute la frigider şi apoi se toarnă peste legumele pregătite. Salata se serveşte cu diferite specialităţi de pâine şi cu mozzarella.