1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă, se curăţă coaja şi se lasă să se răcească.
2. Se spală ceapa, usturoiul, ardeii şi se taie rondele foarte subţiri. Se presară cu sare şi se lasă să se macereze. Se storc piersicile, iar în suc se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie ca să nu-şi schimbe culoarea.
3. Într-un bol mic, se pun muştarul, smântâna, sarea, alunele pisate, sucul de piersici amestecat cu zeama de lămâie, piperul şi se amestecă cu blenderul până se obţine o cremă uşoară.
4. Se taie cartofii rondele, se amestecă cu ceapa şi ardeii capia şi cei iuţi şi se toarnă pe deasupra sosul de muştar amestecându-se uşor să nu se fărâ me cartofii. Se serveşte ornată cu felii de ceapă şi piper.