1. Se pun foile de gelatină într-un pahar să se înmoaie cu apă călduţă. Separat, se pune la fiert zahărul cu 100 ml de apă, cu coaja de lămâie, zeama de lămâie şi frunzele de mentă.
2. După ce au scăzut la jumătate, se lasă să se răcească puţin şi se amestecă cu gelatina. Compoziţia de jeleu se toarnă într-o tavă de iena şi se bagă la rece.
3. Între timp, se taie pepenele sub forma unui coşuleţ, se taie miezul cubuleţe, se curăţă de sâmburi, se spală căpşunile, se presară zahărul vanilat şi se taie jeleul în ce forme doriţi.
4. Se ornează coşuleţul cu jeleu, mentă şi fructe şi se serveşte imediat. Cu îndemânare şi multă imaginaţie, puteţi să îi convingeţi pe micuţi cât de bune sunt fructele verii.