1. Se curăţă ciocănelele de pieliţe, se trec printr-un jet de apă, se scurg pe un prosop absorbant şi se crestează uşor cu vârful unui cuţit ca atunci când se vor prăji să se pătrundă uniform.
2. După ce s-au scurs bine, se condimentează cu sare, piper, boia, zahăr, se presară un praf de pesmet pentru un aspect plăcut şi se pun la prăjit în uleiul bine încins. Se lasă 8-10 minute pe o parte şi 8-10 minute pe cealaltă parte.
3. Între timp, se curăţă ceapa, gogoşarii, ardeii şi roşiile. Se taie mărunt şi se călesc în puţin ulei până se obţine un sos gros. Se condimentează cu sare, piper, boia şi se adaugă frunzele de rozmarin.
4. Sosul se toarnă peste pulpiţe şi se servesc împreună cu diverse garnituri sau salate din legume. Pentru un gust special, se presară usturoi pisat.