1. Se trece peştele printr-un jet de apă rece şi apoi se pune la fiert în apă cu sare, 2 foi de dafin şi piper boabe. Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperit cu un capac.
2. Separat, se curăţă morcovii, se spală şi se pun să fiarbă în apă cu sare la foc potrivit. Se iau foile de gelatină, se pun într-un bol peste 200 ml de apă fiartă şi se lasă să se omogenizeze.
3. Între timp, se spală şi se curăţă mărarul, se taie lămâile felii subţiri şi se verifică dacă a fiert şalăul. În mod normal, şalăul fierbe foarte repede. Se scot bucăţile cu spumiera şi se pun în sită să se scurgă.
4. Dacă au fiert şi morcovii, se scot şi se taie în diferite forme, cubuleţe, rondele sau fâşii. Se pregătesc 2 tăviţe de iena şi se aranjează feliile de peşte, morcovii, feliile de lămâie şi mărarul. Gelatina se amestecă cu o parte din zeama în care au fiert morcovii, se presară sare şi piper şi se toarnă în tăvi.
5. Se lasă la rece şi apoi se serveşte ornată cu mărar.