1. Se curăţă şi se spală morcovii, apoi se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească, apoi se taie cubuleţe.
2. Se fierb ouăle tari, apoi se lasă să stea câteva minute în apă rece pentru a se putea decoji uşor. Se curăţă de coajă, se taie jumătăţi şi se scot gălbenuşurile.
3. Într-un bol, se pun gălbenuşurile, muştarul, sarea, piperul, zeama de lămâie, brânza mascarpone şi se amestecă cu blenderul până se obţine o cremă de consistenţa untului.
4. Peste crema obţinută, se pun morcovii tăiaţi cubuleţe, şunca tăiată mărunt şi se amestecă uşor să nu se zdrobească. Se umplu jumătăţile de ouă, se ornează un grilaj din smântână şi se servesc aranjate cu frunzuliţe de pătrunjel.