1. Într-o tavă dreptunghiulară, se pune zahărul şi se caramelizează la foc potrivit. După ce s-a topit tot zahărul, se întinde pe pereţii recipientului pentru a da un aspect plăcut prăjiturii.
2. Separat, într-un bol, se pun ouăle, se bat bine, se adaugă zahărul, vanilia şi laptele călduţ şi se mixează bine. Compoziţia se toarnă în tava cu zahărul caramelizat şi se bagă în cuptorul încins.
3. În acest timp, se separă ouăle, se bat albuş urile spumă cu zahărul, se adaugă zahărul vanilat, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, nucile măcinate, coaja de lămâie şi, la sfârşit, făina cernută. Se amestecă uşor, să nu se lase, şi se toarnă în tava cu crema de zahăr ars.
4. Se lasă în cuptor până se coace şi blatul de nucă. După ce s-a copt, se răstoarnă pe o tavă şi se lasă să se răcească. În blatul de nucă se lasă tot siropul ceea ce dă un gust aparte. Se ornează cu frişcă, cu fulgi de ciocolată şi cu nucă coaptă, tăiată julien.