1. Se curăţă muşchiuleţul de porc şi se taie astfel încât să se poată rula. Se bate cu ciocanul de şniţele, se unge cu ulei şi se condimentează cu sare şi piper.
2. Între timp, se curăţă dovleacul turcesc, se taie cubuleţe şi se pune la fiert cu apă şi un praf de sare. După ce a fiert, se scoate din apă, se adaugă untul şi se pasează cu blenderul.
3. Spanacul se amestecă cu brânza de vaci, cu ouăle şi cu pesmetul. Se scoate carnea de la rece, se întinde un strat de cremă de dovleac şi unul de spanac. Se rulează, se aşază în tava tapetată cu ulei, se condimentează şi se dă la cuptor.
4. Dovleceii se spală, se taie felii subţiri şi se călesc împreună cu ceapa şi ardeii capia în ulei de măsline. Se servesc împreună cu rulourile din carne şi cu piureul de dovleac.