1. Se taie pâinea felii potrivite, se unge fiecare felie cu ulei de măsline şi se bagă în cuptorul încins sau în prăjitorul de pâine.
2. Separat, se spală roşiile şi se taie cubuleţe, se curăţă usturoiul şi se amestecă cu roşiiile, sare, un praf de piper şi un strop de ulei de măsline. Se presară câteva frunze de busuioc şi pătrunjel, ca să-şi păstreze aroma şi se lasă la rece.
3. Se scot bucăţile de anşoa din conservă, sescurgdesuculpropriupe un prosop absorbant şi se stropesc cu puţină zeamă de lămâie.
4. După ce s-au rumenit, feliile de pâine se garnisesc cu roşiile şi usturoiul pisat, cu frunze de busuioc verde şi fâşii de ceapă. Pe deasupra se ornează cu felii de anşoa sau bucăţi întregi, după preferinţă. Se servesc proaspete, la aperitiv.