Prăjitură cu gem delicioasă care se face în numai o oră, după o rețetă simplă. Sigur o să-ți iasă un deliciu!
1. Se cerne făina într-un bol şi se adaugă margarina, sarea, apa minerală, coaja de lămâie şi se frământă bine.
2. Se obţine un aluat potrivit, nici moale dar nici foarte tare, se înveleşte în folie şi se lasă la rece aproape o oră.
3. În acest timp, se scoate gemul, se toarnă într-un bol şi se amestecă cu nuca coaptă şi măcinată.
4. Separat, se scoate aluatul, se împarte în două bucăţi, una mare şi una mai mică. Cea mare se întinde într-o foaie şi se toarnă gemul amestecat cu nuca măcinată. Foaia subţire se taie franjuri şi se aranjează sub forma unui grilaj. Se bagă în cuptorul încins. După ce s-a copt, prăjitura cu gem se serveşte ornată cu zahăr pudră şi nucă măcinată.